sunnuntai 5. elokuuta 2012

Lomailua kotisuomessa

Viime viikolla päätimme lähteä vähän loman kunniaksi reissailemaan. Aivan alkuperäinen suunnitelma oli lähteä itsäsuomea kirtelemään, mutta sitten päädyimmekin Norjan kiertelyyn. Tutkimme innoissamme reittiä ja suunnittelimme tarkkaan etappeja ja varailimme hotelleja. Kunnes lähtöä edeltävvänä aamuna tajusimme kumpikin, että matkasta tulisi reilu puolitoistavuotiaalle hitusen turhan pitkä. Paljon autossa istumista, monta hotellia, jatkuvaa pakkaamista ja vielä kerran sitä autossa istumista vaikka etapeista koittaisi kuinka lyhyitä tahansa tehdä.

Hylkäsimme suunnitelmamme ja saimme peruttua hotellivaraukset yhtä lukuunottamatta, mutta Ylläkseltä bookattu yö oli niin halpa, että ei suuresti haitannut vaikka sitä emme saaneetkaan peruutettua. Suunnittelimme yhden päivän kuumeisesti mitä tekisimme ja mihin menisimme. Tutkailimme laivapaikkoja ja lentoaikatauluja, mutta mitään sopivaa ei oikein löytynyt. Lopulta päätimme varata kaksi yötä Helsingistä. Ehtisimme käydä Korkeasaaressa ja kierrellä kaupungilla ja kaupoissa ja siitä voisimme sitten suunnata vaikka Tallinnaan tai sitten sinne itäiseen Suomeen.

Hotellissakin voi pomppia
lamailu on rankkaa touhua. On muuten villi tunne kun turisteja ryntää iso joukko katsomaan rattaissa nukkuvaa lasta ja kutsuu vielä kaverinsakin katsomaan ja tätä tapahtui vieläpä kaksi kertaa.
Talutusreppu koettiin reissulla erinomaiseksi, sillä pelkkä rattaissa istuminen ei enää Tiitiäiselle riitä ja kädestä pitäminenkin on inan hankalaa kun neiti on sen verran pikkuruisen kokoinen ja kuitenkin melkoisen menevä. Reppu kuitenkin keräsi paljon huomiota ja kommentteja.
Yövyimme kaksi yötä Radisson Blu Plazassa. Hotelli oli vanha tuttu ja hyväksi havaittu, joskin uudistetulla ilmeellä. Säät suosivat ja aurinko paistoi ja lämmintäkin oli. Shoppailuja uli tehtyä jonkun verran ja Korkeasaaressa vietettiin mahtava päivä (ainoana haittana olivat valkoposkihanhet ja riikinkukot, jotka olivat hieman liian tuttavallisia kaltaiselleni lintukammoiselle. Toisaaltaan Tiitiäisestä tuli suojelijani kun hän reippaana tyttönä huuteli linnuille " intu pois, intu pois"). Nautiskeltiin maalaisina kaupungin hulinasta ja ravintolatarjonnasta. Kävimmepä vielä Linnanmäelläkin. Joskin Tiitiäinen simahti sillä samalla hetkellä kun saimme auton parkkiin, joten ensin vainn kävelimme ympäri aluetta rattaita lykkien. Kun neiti sitten vihdoin heräsi sai hän ihastella laitteita ja muuta nähtävää, jonka jälkeen suuntasimme Sea Lifeen katselemaan kaloja. Tämän jälkeen suunnittelimme ottavamme vielä yhden hotelliyön Helsingistä ja sitten suuntaavamme Tallinnaan muutamaksi yöksi, mutta kunkoitimme varata laivapaikkoja ei onni ollut puolellamme autopaikan suhteen, joten hylkäsimme idean ja sattuman kautta päätimme lähteä Tampereelle.

Yövyimme uudessa Scandic Stationissa ja kiertelimme kaupungilla, söimme ja olimmepa maailmanpyörässäkin keskellä kaupunkia ja lopulta vietimme vielä kokonaisen päivän Särkänniemessä, jonka akvaario ei ollut mitään Sea lifen jälkeen (siis meistä aikuisista), mutta delfinaario delfiineineen sai Tiitiäisen innostumaan ja nautimme esityksestä kaikki. Laitteissakin kävimme pyörimässä, joskin lapsen ehdoilla. Tiitiäinen oli onnessaan kieppuessaan isin tai äidin kanssa laitteissa ja pari kertaa iski myös kiukku kun laite pysätyi ja kävipä kahdesti myös niin, että kirkuva lapsukainen piti irroittaa laitteesta. Onneksi niin näytti käyvän muillekkin. Vaikka reissu oli ihana oli mukavaa palata kotiin ja olihan reissu paikkapaikoin melko rankkakin kiukkuilevan ja uhmailevan ipanan kanssa.
Angry Birdsit tai "böössit" kuten Tiitiäinen näitä otuksia kutsuu olivat kovasti mieleen, kuten on kyllä pelikin.
Korkeasaaressa neitiä taisi eniten kiehtoa tiikerit. Itselläni heräsi jokin pieni sisäinen eläinsuojeluvimme sillä jotenkin aitauksissa ihmisten katsottavina olevat eläimet ahdistivat pikkuisen.

2 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen reissu teillä olllut:) Lomalla on kiva olla, mutta kyllä kotiin tosiaan on ihana tulla:)

    VastaaPoista
  2. Niinhän se menee. Vaikka uusi reissu olisi taas jo toiveissa :)

    VastaaPoista

Pieni viesti visiitistäsi on aina tervetullut.