maanantai 2. heinäkuuta 2012

Taistelua muumien kera

Hei hei Helsinki! Tästä se matka alkaa.
Olimme viime viikolla tyttöjen reissulla (minä, Tiitiäinen ja Tätsä) Tukholmassa. Suunnitelmana oli mennä käymään Skansenilla, mutta säitten jumalat päättivät toisin ja kaatosade sai meidät suuntaamaan keskustan kaupoille. Isukki on kyllä edelleenkin vakuuttunut, että sinne me olimme suunniteleetkin :)

Pienenpieniä alelöytöjä tuli tehtyä ja NK:n Minirodini alessa meinasi äipällä vähän ote livetä ja ostoksia tulla reilummalla kädellä, mutta lopulta mukaan tarttui niinkin maltilliset ostokset kuin yksi toppi ja yksi hame. Gantin osiolla meinasi käydä samoin ja niin myös Ralph Laurenin osiolla, mutta lopulta aika loppui kesken ja ihanuudet jäivät sinne. Ostosten lisäksi päädyimme extempore ajatuksella manikyriin neidin nukkuessa päivunia. Eli hemmotteluakin päivään mahtui.

Laivalla ohjelmana oli mennen tullen muumeilua niin muumidiskon kuin muumienkin muodossa ja Tiitiäinen oli aivan myyty. Leikkihuoneessakaan ei tarvinnut juurikaan olla kun ohjelmaa riitti muutenkin ja Tiitiäinen oikein vaatimalla vaati puolitoistavuotiaan tarmolla päästä tanssimaan. Hän nimittäin osoitti tanssiravintolaa ja ilmoitti "tonne, tanssimaan". Ainoana miinuksena oli ehkä se, että Muumipeikko tanssilattialle rynnätessään teilasi tiitiäisen kumoon. Neidin menoa se ei ison itkun jälkeen juurikaan haitannut ja muumeja piti päästä uudelleenkin katsomaan.

Ruokalupuolen suhteen taisin olla hieman huono äiti, sillä lounaaksi oli tarjolla purkkiruokaa ja päivälliseksi ranskanperunoita ja härän pihviä. Sivussa mutusteltiin sitten äidin lautaselta simpukoita, rapuja, kalaa ja mätiä. Ei ehkä mikään paras ruokavalio,mutta meidän pihvinpurija neidin mieleen ja olen toisaaltaan sitä mieltä, että pienikin saa syödä mitä haluaa silloin kun herkutellaan ja pääasia oli se, että neiti istui pöydässä nätisti herkutellen läpi kolmen ruokalajin päivälisen ja söi hyvällä ruokahalulla. Joskin kirjojen apua viihtymisessä ruokien välillä hiukan tarvittiinkin.


Tiitiäisen tanssijalkaa vipattaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti visiitistäsi on aina tervetullut.