maanantai 29. lokakuuta 2012

Vaippailua, pottailua ja muita kakkajuttuja

Meillä potta ei ole vieläkään oikein päässyt kunnolla käyttöön, vaikka neiti onkin jo vuoden ja 10 kuukautta. Potta ei vaan tähän saakka ole kiinnostanut Tiitiäistä, joten pakottamisen sijaan olemme vain odottaneet sopivaa hetkeä. Yövaipat ovat jo jokusen kuukauden pysyneet kuivina ja päiväunien ajan vaippa on pysynyt kuivana jo keväästä saakka, mutta Supernannyt opeista ja isoäitien vinkeistä huolimatta emme ole uskoneet neidin olleen vielä valmis pottailutouhuun, koska homma on hänelle todellakin ollut vastenmielistä.

Nyt pikkuhiljaa kiinnostus pottaa kohtaan on noussut ja aamulla ennen tarhaan lähtöä käydään hyvillä mielin potalla, vaikkakaan siinä ei malteta istua niin kauaa, että se aamun yberpissi sinne tulisi, vaan se päästetään yleensä vasta autossa matkalla päiväkotiin. Ajattelevat varmaan siellä, että neiti tuodaan aina yöllisessä vaipassa...

Nyt kuitenkin neiti on alkanut pisuja saamaan aikaiseksi pottaankin, mutta vaippa on edelleen pysynyt kovana juttuna. Nykyään neiti ei vaan siedä enää lainkaan pissaa vaipassa, vaan pienenkin pisun jälkeen täytyy saada kuiva vaippa. Onneksi neiti on samalla oppinut omatoimiseksi ja pissattuaan hän vaan pokkana ottaa housut pois, vaipan pois, istuskelee hetken potalla, hakee uuden vaipan, laittaa sen päälleen ja housut perään. Äidin kannalta näppärää. Käytetty vaippakin menee vielä tytön toimesta roskikseen, joten hienosti sujuu. Vielä kun ne pisut menisivät sinne pottaan ja kakasta puhumattakaan. Se kun tuottaa tuon omatoimisuuden kanssa pientä pulmaa, kun pyyhkimistä/pesemistä hän ei vielä ihan itse hanskaa ja sottaa saattaa syntyä toisinaan. Tuossakin hommassa neiti on kyllä viimeaikoina kunnostautunut ja usein ilmestyykin kakin jälkeen pyyhe kourassa ja pyytää pesemään. Ehkäpä me vielä noista vaipoistakin pääsemme eroon ennen Toukokuuta ja seuraavaa vaipantäyttäjää. Hyvältä ainakin näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti visiitistäsi on aina tervetullut.