sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

nenä

Äidin ihana pieni tipunen on oppinut sanomaan niinkin tärkeän sanan kuin nenä. Hän myös näyttää varmuudeksi missä nenä on. Tällä hetkellä on myös suurta huvia kun äiti tai joku muu kysyy missä on nenä, korvat, massu, peppu, varpaat, hiukset, kädet ja mitä milloinkin ja neiti sitten näyttää ylpeänä. On hän niin taitava!!

Tiitiäinen on myös oppinut hirnumaan. Aina kun hän näkee hevosen tai häneltä kysytään mitä heppa sanoo, vastaa hän "ihhahhaa". Koirien ja kissojen sanomiset hän onkin jo hanskannut pidempään. Monetkin asiat on neidillä vähän erilaisten sanojen takana, sillä siinä missä koira on "vuh vuh", kissa "mau" ja hevonen "ihhahhaa", on keinu "kii kaa", kello "tik tak" ja ruoka "mam mam".

Sanoja tulee koko ajan lisää ja nyt sanoja on jo reilu parikymmentä. Siis jos nämä äsken luetellut lasketaan mukaan. Pianhan se äidin murunen osaa jo kunnolla puhua. Esimerkiksi pari päivää sitten soitimme iskälle face time -puhelun ja sanoin neidille, että soitetaan iijälle (=iskä neidin kielellä), että tulee syömään. Niin neitihän innostui ja sanoin "iijä mam mam". Fiksu tyttö etten sanoisi :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni viesti visiitistäsi on aina tervetullut.